Fri Fragt – Dansk Design – Hurtig levering

Teaktræ

Det nordiske klima stiller store krav til dit valg af udendørs havemøbler. Teaktræ er en eksklusiv træsort som er yderst velegnet til produktion af havemøbler. I generationer har netop teaktræ været et yndet valg til produktion af eksklusive havemøbler. Teak er kendt for et smukt ydre, der med den rette vedligeholdelse vil holde sig smukke år efter år.    

Vi har ladet os inspirere af skibsindustrien, hvor teaktræet har været brugt i generationer grundet dets evne til at modstå ekstreme miljøer. Derfor var det for os naturligt at vælge teaktræ til vores serie af havemøbler produceret i træ. Vi ved at netop kvaliteten af materialerne er afgørende for den lange holdbarhed.

Hos outnordic bruger vi udelukkende bærerdygtigt FLEGT certificeret kerne teaktræ. Kerne teaktræet stammer fra den inderst og ældste del af træets stamme. Kerne teaktræet har en højere tæthed end andre træsorter, og er ligeledes hårdere samt mere olieholdig end klassisk teak. Kerne teaktræ er yderst modstandsdygtig hvorfor det er et perfekt valg til produktion eksklusive havemøbler.

Alle vores havemøbler produceret i teaktræ er forarbejdet i hånden af dygtige møbelsnedkerer, der alle har stor kærlighed for deres fag og håndværket.   

Vi har nedenfor samlet nogle råd i forhold til vedligeholdelse af dine teaktræs havemøbler. Vi håber du vil passe godt på dine havemøbler, da vi ved med den rette vedligeholdelse vil du have glæde af disse i mange år frem.   

Teaktræ

Teaktræ er en eksotisk træsort der tåler det nordiske klima bedre end nogen anden træsort. Teaktræet indeholder et højt naturligt indehold af olie, det gør teak yderst holdbart og modstandsdygtigt overfor det skiftende nordiske klima. 

Hos outnordic bruger vi udelukkende bæredygtigt og certificeret teaktræ af højeste kvalitet. Teaktræet er høstet i overensstemmelse med FLEGT som er en organisation der sikre bærerdygtig skovbrug  

Teaktræ fremstår med en smuk rødbrun farve fra naturens side, ønsker man at beholde teaktræets naturlige glød kræver behandling med egnet olie. Her anbefaler vi altid at følge olie producentens anvisninger for at få det bedste resultat. 

Teak kan sagtens tåle at stå ubehandlet, i såfald vil teaktræet overtid smuk patinere til en sølvgrå farve. Hvad enten du vælger at oliere eller lade dine nye havemøbler stå ubehandlet vil de med ganske lidt vedligeholdelse holde i generationer.  

Løbende vedligeholdelse

Alle havemøbler kræver vedligeholdelse for at holde sig smukke i det nordiske klima.

Til den løbende vedligeholdelse i foråret og sommeren anbefaler vi en nem og simpel behandling med sæbespåner. 

Følg nedenstående fremgangsmetode.

  • Bland 2 dl hvid sæbespåner med 1 dl varmt vand
  • Bland massen sammen og stil det derefter til afkøling, massen er klar når konsistensen bliver grødet
  • Herefter påføres den grødet masse dine teaktræshavemøbler, brug en blød klud
  • Tør efterfølgende dine havemøbler let over med en ren klud eller svamp
  • Skyld grundigt efter med rent vand
  • Processen kan med fordel gentages et par gange, for at opnår et bedre resultat.

Vedligeholdelse og rengøring

Overfladen på teaktræsmøbler vil over tid ændre sig, sporer fra skimmel samt misfarvning fra sol og vind er alle naturlige elementer i det nordiske klima som påvirker dine havemøbler. 

Kræves en mere dybdegående rengøring af dine havemøbler, anbefales det at bruge et godkendt rensemiddel egnet til teaktræsmøbler. Følg altid produktets vejledning for at opnå det bedst mulige resultat.   

Brug af højtryksrenser frarådes, da dette vil skade dine havemøbler.

Vindridser og teaktræ

Teaktræ er et materiale skabt af naturen, overfladen på træet kan blive påvirket af skiftende vejrforhold. Som en naturlig del af teaktræ vil der kunne opstå vindriser.

Vindridser vil vise sig afhængig af vejret og skiftende luftfugtighed, det er ikke unormalt at vindridser kommer og går med det skiftenden nordiske klima. 

Vindridser vil kunne ses ved små overfladeridser og revner, disse har absolut ingen betydning har for havemøblernes holdbarhed.

Vindriser anses ikke som reklamationsberigtiget.    

Efterårs og vinteropbevaring

Vi anbefaler at du påbegynder ned pakning af dine havemøbler når sommeren lakker mod enden, og altid inden vejret skifter og bliver mere fugtigt.

Start altid med at vaske samt rense dine havemøbler unden disse sættes væk. På snavsede havemøbler kan der hurtigt udvikle sig mug og skimmel, dette sætter sig på overfladen af dine møbler. Sørg altid for dine havemøbler er tørret godt, inden disse pakkes væk for vinteren.

Havemøbler opbevares bedst på et tørt og ventileret sted. Dette kunne være et uopvarmet rum, garage, carport, skur eller en overdækket terrasse.  

Dine havemøbler bør ikke have direkte kontakt med jord, da dette tiltrække unødvendigt fugt til dine havemøbler. Sæt dine havemøbler på underlag som sten eller fliser.