Fri Fragt over 2000 kr – Dansk Design – Hurtig levering

Pleje og vedligehold

BEVAR SKØNHEDEN MED LETHED: PLEJE OG VEDLIGEHOLDELSE, DER HOLDER DINE MØBLER STRÅLENDE

Giv dine havemøbler den bedste behandling

Vi har nedenfor samlet nogle råd i forhold til vedligeholdelse af dine havemøbler. Vi håber du vil passe godt på dine havemøbler, da vi ved med den rette vedligeholdelse vil du have glæde af disse i mange år frem. Den rette, løbende vedligeholdelse vil sikre, at dine havemøbler bevarer deres skønhed i det nordiske klima.  

 

Efterårs- og vinteropbevaring

Vi anbefaler, at du begynder at pakke dine havemøbler ned allerede, når sommeren nærmer sig sin afslutning. Inden det bliver alt for fugtigt i vejret. Det gør vi for, at du kan bevare holdbarheden på møblerne.

Start med at vaske havemøblerne grundigt. Gør det inden du pakker dem ned. Snavsede møbler er en fest for mug og skimmel. Så hvis du også vil have en fest med dine havemøbler næste sæson, skal du sikre dig, at møblerne er helt tørre, inden de pakkes ned.

Vi anbefaler en tør og ventileret opbevaringsplads, der beskytter mod fugt. Det kan være i et uopvarmet rum, en garage, en carport, skur eller en overdækket terrasse. Stil dine havemøbler på noget, så de ikke står direkte på jorden. Det optimale underlag er sten eller fliser.

Med disse enkle trin vil dine havemøbler også være klar til at pryde dit uderum næste sæson.

 

Løbende vedligeholdelse

Hvis du vil bevare dine havemøblers skønhed i det nordiske klima, kræver det løbende vedligeholdelse. Men bare rolig. Det er nemt. Vi anbefaler en nem og effektiv pleje i foråret og sommeren. Det kan du gøre med en enkel behandling med sæbespåner.

  • Bland 2 dL hvid sæbespåner med 1dL varmt vand.
  • Rør massen sammen. Lad den køle af. Når konsistensen bliver grødet, er den klar.
  • Påfør den grødede blanding på dine teaktræsmøbler. Brug en blød klud.
  • Tør dine havemøbler af med en ren klud eller en svamp.
  • Skyld grundigt med rent vand.
 
Hvis du vil opnå det bedste resultat, kan du gentage processen et par gange. Ellers kan du med dette enkle skridt bevare dine havemøblers pæne ydre og deres holdbarhed i mange generationer. 

Teaktræ

Vedligeholdelse og rengøring

Overfladen på dine teaktræsmøbler vil over tiden naturligt ændre sig. Det sker på grund af elementer som skimmelspor og solens påvirkning i det nordiske klima. Det er derfor vigtigt at udføre regelmæssig vedligeholdelse og rengøring, hvis du vil bevare havemøblernes flotte oprindelige struktur.

Skulle dine havemøbler trænge til en mere grundig rengøring, anbefaler vi at bruge et godkendt rensemiddel specifikt til teaktræsmøbler. Husk altid at følge producentens anvisninger. Sådan får du det bedst mulige resultat. 

Vi fraråder, at du bruger en højtryksrenser. Det kan skade havemøblerne. 

Giver du dine teaktræsmøbler den rette vedligeholdelse, stråler de år efter år og sæson efter sæson i dit uderum. 

Tekstiler

Vedligeholdelse og rengøring

Ikke alene er Olefin et topklasse materiale. Det er det bedste valg til udendørs hynder og puder. Især dem der bruges i krævende omgivelser. Vi bruger Olefin i alle vores havemøbler med hynder og puder. Det kræver let vedligeholdelse, men så forlænger du også levetiden.

Når du skal opbevare dine tekstiler, anbefaler vi, at du bruger en egnet hyndeboks. Især ved langvarig regn. Sådan beskytter du bedst puder og hynder.

Ved almindelige pletter, kan du bruge vand og mild sæbe for at fjerne dem. Genstridige pletter kan du komme til livs ved at give hele hynden en skånsom vask i vaskemaskinen ved 40 grader. Betrækket kan være svært at montere igen – undlad derfor at fjerne det fra sædehynderne. Hynderne og puderne skal lufttørres. Undgå tørretumbler.

Olefin vil belønne dig ved fortsat at være komfortabel og pænt, hvis du vedligeholder det med omhu.